Handige tip voor Symbaloo-gebruikers!

Extensie Symbaloo

Symbaloo tip!

Symbaloo is een hele handige tool om snel naar je favoriete sites op het internet te gaan. Hierover heb je in mijn eerdere blog meer kunnen lezen. Heb jij al een pagina aangemaakt in Symbaloo? Heb je daar ook ontdekt dat je pagina’s van andere gebruikers kunt opzoeken en gebruiken?

 

Tip! Om een pagina aan Symbaloo toe te voegen kun je natuurlijk de URL van de website kopiëren en naar Symbaloo gaan om de URL daar in het tegeltje te plakken. Maar er is een nog snellere manier:

 Installeer in je internet browser de extensie voor Symbaloo!

Dat doe je als volgt:

  • Chrome: Klik op deze link en zoek op Symbaloo. Kies vervolgens voor Symbaloo Bookmarker 0.5.0. Installeer deze extensie. Bovenin je pagina (waar al je andere extensies staan) vind je nu het icoontje van Symbaloo.
  • Firefox: Ga via het menu (streepjes-icoon rechtsboven in scherm) naar Add-ons. Kies in het scherm dat opent voor Extensies en gebruik de zoekfunctie om Symbaloo te zoeken. Installeren en klaar!
  • Mac: Als je in Safari iets aan de browser wilt toevoegen dan druk je op het +teken naast het http:// invulvak

Zie hier nog een uitleg met een YouTube filmpje: http://blog.symbaloo.com/bookmarker-en/

Extensie Symbaloo

 

Heb je de extensie op je scherm staan, dan is het een kwestie van klikken op het icoontje zodra je een site in Symbaloo wilt bewaren. Nog even (éénmalig) inloggen, juiste pagina aangeven en klaar!
Het tegeltje in Symbaloo wordt op de eerste vrije plek vanaf links boven geplaatst. In Symbaloo kun je het tegeltje vervolgens verplaatsen naar een plekje dat jij handig vindt.

Leuke tip toch? Of had je ‘m zelf al ontdekt?

 

 

Wil je ook Symbaloo in gebruik nemen, maar heb je geen tijd? Neem contact met mij op en dan ga ik dat voor je regelen. Handig!! Stuur je mail naar irma@shift2control.nl.