Hoe locatie onafhankelijk wil je het hebben?

Locatie-onafhankelijk werken: iets wat je steeds vaker voorbij ziet komen de laatste tijd. ‘Digital nomads’ die de hele wereld over reizen en daarnaast een succesvolle business hebben. Hoe aanlokkelijk is dat? Elvira Tibboel van Locatie Onafhankelijk Werk heeft een hele website aan dit onderwerp geweid. Elvira verbindt opdrachtgevers met ZZP-ers die locatie onafhankelijk werken en geeft op haar site tips over hoe je dat aan kan pakken. Of neem Tamara Zijlstra; Tamara is fulltime wereldreiziger en heeft een succesvolle business in het opleiden van Virtual Assistants.

Ook ik hang locatie-onafhankelijk werken aan, alleen niet aan de andere kant van de wereld. Veel mensen hebben bij de term ‘locatie onafhankelijk werken’ het beeld van verre lange reizen, naar landen met palmbomen en witte stranden. Natúúrlijk zijn daar veel voorbeelden van! Alleen kun je deze locatie onafhankelijke werkers ook dichter bij huis vinden.

Kijk naar de foto hiernaast? Toppunt van locatie-onafhankelijk werken, toch? En dat gewoon in mijn achtertuin. Hoe leuk is dat?

Dit grappige bureautje was na de verhuizing over gebleven. Achter gelaten door de buren, maar te leuk om zomaar weg te doen. Het bureautje staat op de nominatie voor het grofvuil en daarom op een grasveldje naast ons huis. En opeens zag ik het! Dat is nog ‘ns even een kantoortuin! Meer locatie-onafhankelijk werken kan ik hier niet bedenken.

 

Of ik nu ook echt aan dit bureautje zit te werken daar naast de schaapjes? Neuh, dat dan ook weer niet. Zal er wat vreemd uit zien van een afstand. Maar goed, het bureautje mag nog even blijven, voor je weet maar nooit.

Hoe zit dat bij jou? Werk jij hele dagen op kantoor of pak je geregeld je laptop op om buiten de deur te werken en inspiratie op te doen? Te weinig of nog helemaal niet? Nu beginnen! Het is zo heerlijk om even van omgeving te veranderen. Als je de tools er niet voor hebt: daar hoef je het niet voor te laten! Op de site van Elvira vind je genoeg tips hierover!

Dus, ook al zit ik niet aan de andere kant van de wereld. Dicht bij huis kun je uitstekend locatie-onafhankelijk werken. Het maakt mijn vak van Virtual- en Web-Assistant ook zo enorm aantrekkelijk! Op afstand ondernemers ondersteunen bij het realiseren van alle steengoede plannen die ze hebben, maar waar ze een setje handen tekort komen.

Kom je ook handen tekort en is je actielijst te lang? Neem ‘ns contact met mij op. Met een kop koffie bespreken we samen (aan het bureautje?) waar ik je bij kan helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.