Nieuwe Symbaloo tips!

Dat ik een fan ben van Symbaloo dat wist je misschien al. Eerder heb ik hierover al 2 blogs (lees hier of hier) geschreven. Heb jij Symbaloo al ingericht? Dan heb ik hier een aantal mooie tips voor je:

 • De ‘i’ op je toetsenbordSymbaloo

Ga op een blokje staat in Symbaloo en druk op de letter ‘i’ op je toetsenbord. Er verschijnt nu een pop-up met informatie over het blokje waar je op staat. Je kunt nu zien waar je Symbaloo je heen stuurt als je op het blokje klikt. Wil je dat de pop-up weer weg gaat? Gewoon weer op de ‘i-toets’ drukken.

 • Nieuw blokje met rechtermuisknop

Ga op een leeg blokje staan en klik op je rechtermuisknop. Je kunt nu heel snel alle gegevens invullen en je blokje aanmaken.

 • Groepsblokje maken

Voeg meerdere blokjes met hetzelfde thema samen en maak een groepsblokje aan. Scheelt blokjes op je scherm. Eigenlijk vergelijkbaar met de groepsblokjes op de iPhone. HoSymbaloo - groepe je een groepsblokje aanmaakt? Sleep een blokje op een ander blokje en het groepsblokje wordt aangemaakt. Wil je een aanpassing doen (degroeperen of naam groep wijzigen), ga dan op het groepsblokje staan en klik op je rechtermuisknop.

 •  Blokjes markeren

Blokjes die eigenlijk bij elkaar horen, kun je nu makkelijk markeren. Wat bedoel ik met markeren? Je kunt ze selecteren en de achtergrondkleur wijzigen. Zo zie je heel snel welke blokjes bij elkaar horen. Hoe je dat doet?

Klik op instellingen
Klik ‘voeg een nieuwe markering toe’
Selecteer het vlak dat je wilt markeren
Kies eventueel een andere kleur en titel

Of klik hier voor het filmpje met uitleg.

Is jouw favorietenbalk ook zo vol en ben je toe aan overzicht? Al voor 100 euro kan ik Symbaloo voor je inrichten! Interesse? Neem contact met mij op: irma@shift2control.nl of 06 24 09 62 90.

De sleutel tot bevlogenheid?

Praathuis UylenburgHet is dinsdagochtend. Fris en fruitig stap ik op mijn fiets. Het is mistig, maar ik zie dat de zon onderweg is. Ik mag vandaag naar de Impactdag Bevlogen in Bedrijf van Horus Focus. De training wordt gegeven op het mooie landelijke terrein van De Uylenburg. Een plek in de natuur tussen Delft en Pijnacker, waar ik altijd een beetje het vakantiegevoel krijg. Terwijl ik al fietsend de landerijen uit de mist zie opdoemen en de boerderijen vol in de zon zie komen, vraag ik me af of de dag net zo mooi zal worden als het uitzicht om mij heen.

De impactdag belooft mij een dag vol energie, verrassingen, humor en praktische aanwijzingen. Ik ben benieuwd, want ik kan wel een snufje bevlogenheid gebruiken. Na alle veranderingen van de afgelopen periode, zoals o.a. een verhuizing en het starten van mijn bedrijf, wil ik mijzelf graag door laten stomen naar Bevlogenheid.

De dag start met een kennismaking en al snel duiken we de diepte in. Waar bevind je je eigenlijk op de peilstok van bevlogenheid? Ben je al volledig bevlogen, bevind je je in berusting of ga je richting burn-out? Wat zegt het hoofd en voelt het hart? Klinkt misschien zweverig, maar dat is het totaal niet! Een leuke oefening in bewustwording.Horus Focus quote

Gedurende de dag nemen Rienske en Manon ons verder mee, langs onze talenten,  valkuilen, dingen die we lastig vinden en onze beren op de weg. Alles in een fijne, ontspannen en veilige omgeving.

De dag vliegt voorbij en om 4 uur ’s middag praten we over alle inzichten die we hebben gekregen gedurende deze dag. Mijn inzichten? Dat ik succes moet vieren en trots kan zijn op wat ik in het afgelopen jaar allemaal gedaan en bereikt heb. Dat ik erop kan vertrouwen, dat als ik in het nu leef en ontspan, ik de rust, balans en flow terug ga vinden waar ik naar verlang. Vanuit die balans en flow komen weer de mooiste plannen voor mijn opdrachtgevers!

Het is maar 1 dag, maar aan het einde ervan zie ik dat we als groep zoveel waardevolle gesprekken met elkaar gevoerd hebben.

Voordat ik op mijn fiets spring om naar huis te gaan, pak ik mijn telefoon om een muziekje op te zetten. Ik heb zin in een oude play list. Ik geef mijn play list een zwieper en de nummers vliegen over mijn scherm heen. Als hij stopt, valt mijn oog op het nummer dat ik aanzet: Mooie Dag van Jayh. Die zet ik aan! Want dat was het: een hele mooie dag, waarin ik weer wat meer over mezelf en mijn bevlogenheid geleerd heb.

Wil jij ook jouw sleutel tot bevlogenheid vinden? Op 22 november 2017 staat de volgende Impactdag Bevlogen in Bedrijf gepland. Klik hier voor meer informatie!

Het bureautje is niet meer….

BureautjeStond hij eerst nog in mijn tuinkantoor (nou meer ergens tussen een paar mooie bomen en struiken op een stukje gras); hij is weg. Naar het grof vuil. Het bureautje heeft de nattigheid van de zomervakantie niet overleefd. Het hele blad was kromgetrokken en los gegaan. Jammer, maar helaas.

Maar….gelukkig heb ik gewoon een kamer, waarin ik kan werken voor de leuke klanten en projecten die ik heb. Na mijn vakantie heb ik in augustus alweer mooie dingen kunnen doen. Procesbeschrijvingen maken en op locatie of op afstand ondernemers kunnen ondersteunen.

Hoewel een werkkamer natuurlijk heel erg fijn is, werk ik ook graag tussen de mensen. Als ik dan op zoek ben naar een leuke flexplek, dan gebruik ik de app Lokie. Lokie heeft een website, maar handiger is de app die je kunt gebruiken. Het doel van Lokie is om in kaart te brengen waar in Nederland de inspirerende flexplekken zijn, met goede internetverbinding en (niet onbelangrijk) goede koffie. Wat ik dan belangrijk vind: er staan reviews van de flexplekken in. Zo weet ik ongeveer wat ik kan verwachten, als ik naar een voor mij onbekende flexplek ga. Handig!

Meer weten? Check www.lokie.nl.

Heb jij behoefte aan ondersteuning?  Ik kan je helpen met het uit handen nemen van werk of het optimaliseren van jouw processen. Neem contact met mij op. Met Lokie zoeken we dan een inspirerende flexplek op voor een goede kop koffie.

Handige tip voor Symbaloo-gebruikers!

Symbaloo tip!

Symbaloo is een hele handige tool om snel naar je favoriete sites op het internet te gaan. Hierover heb je in mijn eerdere blog meer kunnen lezen. Heb jij al een pagina aangemaakt in Symbaloo? Heb je daar ook ontdekt dat je pagina’s van andere gebruikers kunt opzoeken en gebruiken?

 

Tip! Om een pagina aan Symbaloo toe te voegen kun je natuurlijk de URL van de website kopiëren en naar Symbaloo gaan om de URL daar in het tegeltje te plakken. Maar er is een nog snellere manier:

 Installeer in je internet browser de extensie voor Symbaloo!

Dat doe je als volgt:

 • Chrome: Klik op deze link en zoek op Symbaloo. Kies vervolgens voor Symbaloo Bookmarker 0.5.0. Installeer deze extensie. Bovenin je pagina (waar al je andere extensies staan) vind je nu het icoontje van Symbaloo.
 • Firefox: Ga via het menu (streepjes-icoon rechtsboven in scherm) naar Add-ons. Kies in het scherm dat opent voor Extensies en gebruik de zoekfunctie om Symbaloo te zoeken. Installeren en klaar!
 • Mac: Als je in Safari iets aan de browser wilt toevoegen dan druk je op het +teken naast het http:// invulvak

Zie hier nog een uitleg met een YouTube filmpje: http://blog.symbaloo.com/bookmarker-en/

Extensie Symbaloo

 

Heb je de extensie op je scherm staan, dan is het een kwestie van klikken op het icoontje zodra je een site in Symbaloo wilt bewaren. Nog even (éénmalig) inloggen, juiste pagina aangeven en klaar!
Het tegeltje in Symbaloo wordt op de eerste vrije plek vanaf links boven geplaatst. In Symbaloo kun je het tegeltje vervolgens verplaatsen naar een plekje dat jij handig vindt.

Leuke tip toch? Of had je ‘m zelf al ontdekt?

 

 

Wil je ook Symbaloo in gebruik nemen, maar heb je geen tijd? Neem contact met mij op en dan ga ik dat voor je regelen. Handig!! Stuur je mail naar irma@shift2control.nl.

 

Hoe locatie onafhankelijk wil je het hebben?

Locatie-onafhankelijk werken: iets wat je steeds vaker voorbij ziet komen de laatste tijd. ‘Digital nomads’ die de hele wereld over reizen en daarnaast een succesvolle business hebben. Hoe aanlokkelijk is dat? Elvira Tibboel van Locatie Onafhankelijk Werk heeft een hele website aan dit onderwerp geweid. Elvira verbindt opdrachtgevers met ZZP-ers die locatie onafhankelijk werken en geeft op haar site tips over hoe je dat aan kan pakken. Of neem Tamara Zijlstra; Tamara is fulltime wereldreiziger en heeft een succesvolle business in het opleiden van Virtual Assistants.

Ook ik hang locatie-onafhankelijk werken aan, alleen niet aan de andere kant van de wereld. Veel mensen hebben bij de term ‘locatie onafhankelijk werken’ het beeld van verre lange reizen, naar landen met palmbomen en witte stranden. Natúúrlijk zijn daar veel voorbeelden van! Alleen kun je deze locatie onafhankelijke werkers ook dichter bij huis vinden.

Kijk naar de foto hiernaast? Toppunt van locatie-onafhankelijk werken, toch? En dat gewoon in mijn achtertuin. Hoe leuk is dat?

Dit grappige bureautje was na de verhuizing over gebleven. Achter gelaten door de buren, maar te leuk om zomaar weg te doen. Het bureautje staat op de nominatie voor het grofvuil en daarom op een grasveldje naast ons huis. En opeens zag ik het! Dat is nog ‘ns even een kantoortuin! Meer locatie-onafhankelijk werken kan ik hier niet bedenken.

 

Of ik nu ook echt aan dit bureautje zit te werken daar naast de schaapjes? Neuh, dat dan ook weer niet. Zal er wat vreemd uit zien van een afstand. Maar goed, het bureautje mag nog even blijven, voor je weet maar nooit.

Hoe zit dat bij jou? Werk jij hele dagen op kantoor of pak je geregeld je laptop op om buiten de deur te werken en inspiratie op te doen? Te weinig of nog helemaal niet? Nu beginnen! Het is zo heerlijk om even van omgeving te veranderen. Als je de tools er niet voor hebt: daar hoef je het niet voor te laten! Op de site van Elvira vind je genoeg tips hierover!

Dus, ook al zit ik niet aan de andere kant van de wereld. Dicht bij huis kun je uitstekend locatie-onafhankelijk werken. Het maakt mijn vak van Virtual- en Web-Assistant ook zo enorm aantrekkelijk! Op afstand ondernemers ondersteunen bij het realiseren van alle steengoede plannen die ze hebben, maar waar ze een setje handen tekort komen.

Kom je ook handen tekort en is je actielijst te lang? Neem ‘ns contact met mij op. Met een kop koffie bespreken we samen (aan het bureautje?) waar ik je bij kan helpen.

Favorietenbalk vol? Maak een tegeltjesmuur met Symbaloo!

Heb jij ook een volle balk met favorieten (ook wel bladwijzerbalk genoemd) bovenaan je Google Chrome, Internet Explorer of welk systeem je ook gebruikt, om het internet op te gaan? Ik heb misschien wel de oplossing voor je met deze tip!

In mijn internet browser heb ik bijvoorbeeld al minstens 60 koppelingen die ik wil bewaren, zodat ik ze snel kan gebruiken als ik ze nodig heb. Hoe heb jij het geregeld op jouw computer?  Aantekening in OneNote, lijstje in Word of heb je de site als favoriet in je bladwijzerbalk opgeslagen?

Ik had ze in mijn bladwijzerbalk gezet. In een mapje van een mapje (om nog wat overzicht te houden). Ondertussen nog wat andere links op mijn bladwijzerbalk erbij. Resultaat: bladwijzerbalk vol met mapjes, links en pijltjes. Niet handig, want op een site klikken in een mapje van een mapje ging niet altijd goed (kon ik weer opnieuw beginnen als ik mis klikte). En als ik te snel klikte, dan werd de site direct in dat tabblad geopend en werd er niet een nieuw tabblad aangemaakt, want die instelling had ik nooit aangepast!

Tot ik Symbaloo herontdekte. Het resultaat: als ik mijn internetbrowser open (Google Chrome in mijn geval), dan opent automatisch Symbaloo en die geeft mij direct een overzicht van al mijn sites die ik wel eens nodig kan hebben….

Symbaloo

Handig toch?

Wat kun je met Symbaloo:

 • Meerdere tabs aanmaken. Bijvoorbeeld 1 voor je bedrijf, 1 voor klanten en 1 voor privé.
 • Het aantal tegeltjes op je blad uitbreiden zodat je niet hoeft te scrollen.
 • Iedere site toevoegen die je maar wilt door op een leeg vlakje te klikken.
 • Een tegeltje (of blokje) zelf de kleur of het logo geven, dat je wilt.
 • De achtergrond van ieder tabblad wijzigen.
 • De tegeltjes/blokjes verplaatsen en op een logische wijze groeperen.
 • Op iedere PC op Symbaloo inloggen, zodat je altijd over diezelfde tegeltjeswand kunt beschikken.

Vind je het wat? Ga dan naar www.symbaloo.com en maak een account aan!

Enthousiast of heb je juist een andere handige oplossing? Laat je het mij weten? Ik ben erg benieuwd! Je kunt me mailen op irma@shift2control.nl.

Wil je dit ook, maar heb je geen tijd om alles zelf in Symbaloo te zetten? Neem contact met mij op en ik regel het voor je!